Att vara en professionell spelare: bild vs verklighet

Att vara en professionell spelare: bild vs verklighet

Bredvid lagen har det varit så glamoriserat av Hollywood och TV-täckning som professionella spelare som har upptäckt och polisarbete och medicin. Och låt oss möta det: titta på några 22-åringar som har vunnit upp till 8 miljoner dollar på World Series of Poker eller MIT whiz-barnen på 1980-talet och 1990-talet, man kan lätt föreställa sig att en professionell spelare – Wads av deg åt sidan – är en glamorös, med heta kycklingar som hänger över dig (eller Chippendales, om du är kvinna) och sover i till middag varje dag och sedan vaknar till champagne och kaviar.

Men som med så många saker i livet, verklighet och fantasi – medan de kan överlappa i fläckar – är inte det samma. I det verkliga livet förlorar människor såväl som att vinna; Relationer kan bryta sig över saker som bankruller förlorade och sinnessjuka sena timmar hålls; och världens mäktigaste älskarinna, Lady Luck, kan visa sig vara en skrämmande motståndare för någon maka eller betydande annan. Så, innan du bestämmer dig för att ge upp ditt dagjobb och gå all Bond på oss, låt oss ta en titt på några av Hollywood-spinnet, och jämföra det med noter från äkta gamblers för att se hur verkligheten jämför sig med filmerna.

Sedelbunt

I filmerna har spelarna alltid stora pengar på dem hela tiden, men det har inte nämnts någonting om hur de fick det. Eftersom vi vet att de flesta av dem inte har ett riktigt jobb, trots allt, frågar det frågan: var kommer alla pengarna verkligen ifrån? I verkliga livet, professionell gambler Christatos Aristad, som har spelat allt – poker, bro, backgammon, euchre och craps – säger att du behöver en backer, och att hitta en är inte så enkelt en uppgift.

professionell spelare”Människor har pengar och vill investera i spel och spelare, bokningsagenter fungerar som mellanhänder och talangscouter, och spelare fungerar som talang,” förklarade Aristad från ”bankroll from others” -konceptet. ”Problemet blir upptäckt. För att vara ärlig är jag inte säker på hur det fungerar idag, ”Aristad, som nu är i mitten av 50-talet och gick i pension, fortsatte. ”När jag spelade var det bara en fråga om att vara en fattigare men bättre spelare, leka för rikare män som knappt kunde hålla sina kort och stanna kvar i verksamheten när den utvecklades.”

Och glöm inte: den som bankruller brukar få en hälsosam, om inte i själva verket en majoritet, skära av några vinster.

Höga och låga

I Hollywood är alla spelare klädda i svarta tuxes som James Bond, eller på annat sätt rycker den ut med ryska mafia typer som Matt Damon i Rounders. Sanningen om spellivet omfattar förmodligen en del av allt detta, men låt oss vara tydliga: de grova kanterna är ganska grova. Och då är det online-professionellt, som hanterar en helt annan uppsättning problem, inklusive ensamhet och isolering. En sådan spelare, som bara heter ”Mat” och skriver en spelblogg, har följande att säga: ”Livet hos en professionell onlinespelare kan vara en ganska ensam existens om sanning berättas.

Utan radion strömmade via min dator skulle jag gå mentalt säkert. Jag känner till några andra spelare som är tillräckligt bra för att kunna maila dem för att dela en stämning om resultat och så vidare men i allmänhet lider jag höga och låga i sig. Förse mig inte, jag har vänner och familj omkring mig men jag tror inte att någon av dem verkligen förstår vad jag gör tillräckligt bra för att erbjuda någon form av stöd när det kan krävas. ”casino spel stunder

 

Jobb / livsbalans

Är du en professionell spelare ett roligt jobb i slutet av dagen? Kan du ha ett gott hemliv och vara en pro gambler? Det kan bero på vem du frågar, men Aristad hade det här att säga om det:

Du får en, då den andra. Det finns ingen balans. När spelet är på och backningen är i, är du på ett plan. De människor som ställer upp spelet och de som betalar för din biljett, bryr sig inte om det minsta om din fru är gravid, din dotter är barnsjukdom eller din son är i skolans presentation av Nutrition Parade eller oavsett vad barnen gör. De hittar antingen någon annan, eller de spelar inte … Det här är inte att säga att du inte kan datera, men om du har för avsikt att bilda ett meningsfullt förhållande innan du går i pension, skulle jag föreslå en mer familjevänlig arbetssätt, som mobster eller djuphavsdykare.

Där, se? Plötsligt ser ditt nio till fem jobb inte så illa ut, gör det.